ANASAYFA KONU ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Facebook Twitter Sayfamız

       

facebook sayfasımız

Yılbaşı Noel Tehlikesi

Yılbaşı Noel Tehlikesi

Tarih 27 Aralık 2013, 13:15 Editör A.KARUL

Ölüm de var Hesap ta var. Bu yılbaşı kutlamalarının nedeni nedir Dünya Sevgisi! bir anlık dünya zevki için ahiretimizi tehlikeye atmayalım Ahirete imanı olan Ahireti kazanmak isteyen bunca tehditlerden sonra hesabını güzel yapmalı değil yılbaşını kutlamak onların hiçbir örf ve adetini yaşamamalı ve sevmemelidir.

YILBAŞI NOEL TEHLİKESİ


 


Yılbaşının ne olduğunu biliyor musunuz?


Yılbaşı kutlamakla ne kazanıyor, ne kaybediyorsunuz?


Ülkemizde kutlanan bu yılbaşı, acaba İslami yılbaşı mı?


Bu sorulara elbette herkes bir cevap verecektir. Sizden ricamız bu bilgilerinizle, aşağıdaki araştırmayı  karşılaştırmak olacaktır. Tercih “BEN MÜSLÜMANIM” diyen sizlerin...


YILBAŞI NEDİR?
: Hz. İsa’nın doğumundan yaklaşık 350 yıl sonra Roma’da ortaya çıktı. Bu dönemde Roma İmparatorluğu’nun her yerinde güneşe tapılıyordu. Roma İmparatorluğu, güneşperestlik ile hıristiyanlığı birleştirerek güneş tanrısının doğum günü olan 25 Aralık’ı Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul etti.


NEDEN 25 ARALIK?:
24 Aralık’a kadar güneş biraz daha erken batıp senenin en kısa günleri yaşanıyor. Batıda güneşe tapanlar, tanrıları olan güneş, her gün biraz daha erken kendilerini terk edince buna üzülüyorlardı. 25 Aralık’ta günler tekrar uzamaya başlayınca, tanrıları kendileriyle kalmaya razı olmuş ve yeniden doğuş anlamına geldiğinden, mutluluklarını dans, coşku, içki, ışıklandırma, ağaçlarla yeşillendirme, hindi kesme gibi eğlencelerle kutlarlardı. İşte 25 Aralık - 1 Ocak arası bu gerekçelerle eğlence günleri ve tatil olarak kabul edilmiştir. Hıristiyanlar bu günlerde domuz başı, kaz kızartması ve hindi yemeyi gelenek haline getirmişlerdir.


TEK ALLAH’A İNANAN EY MÜSLÜMANLAR!
Temeli putperestliğe ve bozulmuş hıristiyanlığa dayanan bu yılbaşı öncesinde, yukarıdaki bilgileri ve Peygamberimizin aşağıdaki sözlerini karşılaştırarak yerinizi tespit ediniz...


“KİM (YAŞANTISIYLA) BİR TOPLUMA BENZERSE, O TOPLUMDAN OLUR”



DOSTUMUZ KİM?: “Ey iman edenler, benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin. Onlar size gelen gerçeği inkâr etmişken, onlara sevgi gösteriyorsunuz...” (Mümtehine Suresi: 1.Ayet)


“Ey iman edenler, Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirlerinin dostudurlar. İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz zalimler topluluğuna Allah yol göstermez...” (Maide Suresi: 51. Ayet)


“Sizin dostunuz ancak Allah’tır, Resulüdür, iman edenlerdir...” (Maide Suresi:55 Ayet)


“KİŞİ SEVDİĞİ İLE (dünyada ve ahirette) BERABER OLACAKTIR...” 
(Hadis-i şerif)


KARDEŞLER:
Haksızlığın, adaletsizliğin ve zulmun kol gezdiği bir dünyada yaşıyoruz. Sırf Müslüman olduğu için insanlar öldürülüyor. Yılbaşı adetinin sahibi hırıstiyanlar, Müslüman çocukları diri diri keserek köfte yapıp annelerine yediriyorlar, derilerini yüzüyorlar. Müslümanların kafalarını patlatarak, beyinlerini köpeklere yediriyorlar. Diri diri çocukların gözlerini oyuyorlar. Çocukların ve kadınların namuslarını kirletiyorlar. Bebeklerin parmakların keserek kendilerine kolye yapıyorlar. Kadınları birbirlerine bağlayarak yakıyorlar. Camileri yıkıyorlar. (İşte özendiğiniz batının sizin için düşündükleri) Diğer taraftan Azerbeycan’da, Filistin’de, Cezayir’de, Irak’ta, Afganistan’da ve diğer ülkelerdeki Müslümanları, Birleşmiş Milletler denilen hırıstiyan topluluğunun gözetiminde vahşice katlediliyorlar. Her  taraf kan kokuyor.


Bütün bunlar olurken MÜSLÜMANLAR olarak, kimin yılbaşını kutlayacak ve eğleneceksiniz?


Bıçakla doğranan çocuklar için mi? Yoksa namusu çiğnenen Müslüman kız kardeşlermiz için mi? Kendinize sorun. NE İÇİN KUTLAYACAĞIZ BU YILBAŞINI?


ONLAR BİZE UYUYOR MU?:
Neden hep biz onlara uyacağız? Onlar bizim Dini ve Milli Bayramlarımızı, yahut diğer mübarek gün ve gecelerimizi biliyor ve kutluyorlar mı?


Müslümanların kesildiği bir gecede, siz de yılbaşı eğlencesi yaparken, piyango biletinden medet beklerken, aniden bir deprem olsa, bu halinizle Allah’a ne cevap vereceksiniz?


LÜTFEN BUGÜN TELEVİZYONLARINIZI AÇMAYIN!..



Allah’a savaş açanları protesto ediniz. Tercihiniz Cehennem değil. Cennet olsun.


İlla da eğlenirim diyorsanız, önce bu yazıyı (yılbaşı gecesinde) okuyun. Filistinli Müslümanları ve ÖLÜMÜ de düşünerek inancınıza göre karar veriniz.


ALLAH ‘IN AZABI ÇOK ÇETİNDİR, RAHMETİ DE ÇOK GENİŞTİR.


RİCAMIZ: Bu yazıyı mümkün olduğu kadar çok kişilere ulaştırırız. Bunu ihmal etmeyiniz. (Çoğaltınız) Gayemiz sadece bir uyarıdır. Tebliğimiz, iman yolunda bir adım daha atmaktır. Mehmet Akif Ersoy’un buyurduğu gibi:


“Maske yırtılmazsa hale bize afetti o yüz”


“Medeniyet denilen (batılılaşma) kahpe hakikat yüzsüz”


Siz kardeşlerimizi, bir noel gecesini kutlamaktan vazgeçmenize vesile olduk ise, ne mutlu biz Müslümanlara...


Gayr-ı müslimlerin bayramlarında sevinmek, onların kutsal saydığı günleri kutlamak, onların adetlerine uymak, onlara benzemek KESİNLİKLE CAİZ değildir. Büyük GÜNAHLARDANDIR.


Noel gününde, HIristiyanların  diğer bayram günlerinde onlara uymak gayesi ile, onların yaptıklarını yapmak, o günlerde bayram niyetiyle çocuklara elbise almak ve pişirdikleri yemekleri yemek caiz değildir. Bu hareketler küfrü gerektirir. Ondan sakınmak gerekir. (ibn-i Nüreym, el Bahrir Raik 5/133 el- Fetâva el- Hindiye 2/296)


Müslüman Kardeşlerimize UYARI


BİZE DÜŞEN DOĞRU YOLU GÖSTERMEKTİR.



Kimseyi tuttuğu yoldan zorla döndüremeyiz. Bu, devletin görevidir. Ama biz doğruyu hatırlatıyoruz. Buna dinen de mecburuz. Çünkü sorumluyuz.


Hz. Peygamber (s.a.v) şu benzetmesine iyi kulak verelim;


“Bir gemiyi paylaşan ve bir kısmı üstte bir kısmı altta bulunan insanları düşünün. Altta bulunanlar, su ihtiyaçlarını karşılamak için gemiyi delmek istediklerinde, üsttekiler buna mani olmazlarsa gemi batar. Hepsi birden boğulur; Eğer mani olurlarsa hepsi de kurtulur.” (Buhari , Şirket: 6 No. 2361-2540)


Hepimiz dünya gemisindeyiz. bu gemiyi batıracak davranışlara sessiz ve ilgisiz kalmamak gerekir



Bu haber 4767 defa okunmustur.

Duyurular

Ramazan Bayramınız Mubarek Olsun

Ramazan ve Kurban bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü gün ölmez.

Ramazan Ayı Başlıyor 18 Haziran 2015 Perşembe

“O, imanlı kimse için bir ganimettir. Çünkü mümin kişi, (ifarlık ve sahurluk temini gibi) ona ait ibadetler için na...
A.KARUL A.KARUL
NAMAZA BAŞLAMAK İSTİYORUM AMA ...? OKU
Meçhul Yazar Meçhul Yazar
Bir aşk hikayesi!
Taner ERDOĞAN Taner ERDOĞAN
Müstehcen NOTLAR - Kimi kandırıyoruz ?
Emrecan Er Emrecan Er
BENLİK DUYGUSU!

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

         

E-mail listemize adresinizi
ekleyin son eklenen 
konulardan haberdar  olun

_SAAT_

NAMAZ VAKİTLERİ

ANKET

Kuran-ı Kerim'i hangi sıklıkla okuyoruz?






Tüm Anketler

Bu sitenin içeriği titiz çalışmalar ile hazırlanmaktadır. Kaynak gösterilmesi şartı ile çoğaltılabilir.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi